Петролът на световните борси достигна най-високите ценови върхове за последните

...
Петролът на световните борси достигна най-високите ценови върхове за последните
Коментари Харесай

Петролът достигна рекордни за последните седем години цени

Петролът на международните тържища доближи най-високите ценови върхове за последните седем години, поради страховете, че възможна съветска инвазия в Украйна може да докара до въвеждане на строги наказания от страна на Съединени американски щати и Европа, които пък биха нарушили износа на един от най-големите производители в света в миг, когато петролният пазар към този момент е много затегнат във връзка с търсене и предложение.

Фючърсите на нефт Брент нарастват при започване на европейска търговия с 1,1% към 95,50 $ за барел, като по-рано денем преодоляха за малко равнището от 96 $ за барел, достигайки Щатски долар 96,16 - ново най-високо ценово равнище от октомври 2014 година, съобщи БНР.

В същото време фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI се покачват с 1,3% към 94,30 $ за барел, като и те удариха при старта на търговията в понеделник нов 7-годишен връх от Щатски долар 94,94 за барел - най-високо равнище от септември 2014 година

Катализатор за днешното повишаване на петрола бяха мненията от страна на Съединени американски щати за неизбежна офанзива на Русия по отношение на Украйна " по всяко едно време ".

" Ако се случи сходно придвижване на съветските войски, петролът Брент няма да има проблеми да поскъпен над 100 $ за барел ", уточни анализаторът на OANDA Едуард Моя, представен от Ройтерс. " Цените на петрола ще останат извънредно нестабилни и чувствителни във връзка с постъпващите последни информации по отношение на обстановката с Украйна ", добави той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР