Петролът днес поскъпна на азиатските пазари след данните за по-силно

...
Петролът днес поскъпна на азиатските пазари след данните за по-силно
Коментари Харесай

Петролът поскъпна в Азия

Петролът през днешния ден нарастна на азиатските пазари след данните за по-силно от предстоящото понижаване на петролните запаси на Съединени американски щати и договарянето на дата за идната среща на ОПЕК и сътрудниците й по съглашението за ограничение на добива, съобщи Ройтерс.

Американският лек недопечен нефт нарастна със 79 цента или 1,5 на 100 до 54,55 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, увеличи цената си с 82 цента или 1,3 на 100 до 62,64 $ за барел.

След като се усилиха до близо двугодишен най-много, запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са се намалили с 3,1 млн. барела предходната седмица, заяви американската Агенция за енергийна информация (EIA). Анализаторите чакаха спад от 1,1 млн. барела.

След седмици на разногласия за точните дати, членките на ОПЕК се договориха да се срещнат на 1 юли, а на 2 юли - и с сътрудниците си отвън картела. На съвещанията ще бъде разисквано удължение на договорката за стесняване на добива с 1,2 млн. барела на ден, която изтича в края на месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР