Петрол: НС обсъжда падането на дерогацията за руски петрол. Два

...
Петрол: НС обсъжда падането на дерогацията за руски петрол. Два
Коментари Харесай

Петрол: НС обсъжда падането на дерогацията за руски петрол


Петрол: Народно събрание разисква рухването на дерогацията за съветски нефт. Два законопроекта бяха отхвърлени в Енергийната комисия. Депутатите в Народното събрание ще прегледат законопроектите за завършек на дерогацията за съветски нефт. Те ще стигнат до пленарната зала, макар че в сряда бяха отхвърлени от Енергийната комисия.
Единият законопроект е направен
взаимно от ГЕРБ и Движение за права и свободи, като с него се предлага дерогацията да завърши на 1 януари. Според втория законопроект на „ Продължаваме Промяната ” за краен период се предлага 15 март. Към сегашния миг дерогацията важи до октомври 2024 година

Вчера Народно събрание анулира задължението запасите на нефтопродукти да се съхраняват единствено на територията на страната. Парламентът отмени наредбата, задължаваща икономическите оператори да съхраняват 100 % от запасите на нефтените артикули
единствено на територията на страната.
Предлага се от 30 юни следващата година запасите, съхранявани на територията на други страни членки на Европейския съюз, да бъдат в размер до 70 на 100. С смяната в Закона за акцизите и данъчните хранилища се предлага доста повишение на глобата при отвод на лицензиран складодържател да даде за прилагане складов потенциал.

При наново нарушаване се планува лишаване на лицензията. От „ ИТН “ обявиха, че глобите са високи:  „ Смятам, че увеличението с подобен фрапантен скок в цифрите е малко пресилено “, отбеляза Павела Митова.
Делян Добрев от ГЕРБ изясни рестрикциите по този начин:
„ Трябва да подсигуряваме, че няма складодържателите да си заплащат санкцията и да не престават да не пускат вносители да съхраняват при тях. Ако ви се костват несъразмерни, съм подготвен да ги разгледаме сред първо и второ четене. Ще предложа къс период – тридневен “.

Венко Сабрутев от ПП-ДБ предложи да се преразгледа количеството на горива,
които ще съхраняваме зад граница:
„ Имайте поради, че позицията на Народното събрание би трябвало да бъде виновната, национално виновната, би трябвало да бъде патриотичната позиция. Знаете, че първото нещо, което затваря по време на война, в действителност това са границите. Видяхме, че даже и Covid пандемията съумява да затваря граници, вътрешноевропейски граници. Искаме да осигурим в оптимален % отбраната на българското общество “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР