Петрол и петролни продукти няма да бъдат изнасяни в Украйна,

...
Петрол и петролни продукти няма да бъдат изнасяни в Украйна,
Коментари Харесай

Русия забрани износа на петрол за Украйна дни преди изборите там

Петрол и петролни артикули няма да бъдат изнасяни в Украйна, в това число бензин, няма да бъдат изнасяни в Украйна от 1 юни. Това заяви министър председателят Дмитрий Медведев, представен от в. " Комерсант " и деловото издание РБК.

Ще има изключения за обособени случаи, за които се издават позволения. Според Медведев решението е провокирано от " недружелюбни дейности " на Украйна. Освен петрол и нефтопродукти ще има ограничавания и за артикули на " машиностроителна продукция, лека индустрия, металообработка, чиято стойност за предходната година е съвсем 250 млн. $, " продължи министър председателят.

По думите му постановлението по въпроса към този момент е подписано. Решението е взето откакто украинските управляващи вкараха на 10 април личен лист, разширяващ възбраната за импорт от Русия с още артикули. " В тези условия сме длъжни да пазиме ползите си и да одобряваме ответни ограничения. "

В края на предходната година бе последният път, когато двете страни разшириха глобите една по отношение на друга. Киев добави млечни артикули, чай, кафе, артикули за персонална хигена, железопътно съоръжение и други в забранителния лист за импорт от Русия, а Москва вкара ембарго за бира, вино, шоколад, и други.

Медведев афишира мярката едвам три дни преди балотажа на президентските избори в Украйна, където против настоящия държавен глава Петро Порошенко се изправя комикът Володимир Зеленски. Тази седмица съветски медии писаха и че Кремъл готви още една мярка - опростяване на процедурите за поданство за поданици на непризнатите " национални републики " в Донецк и Луганск. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР