Петрич затвърждава мястото си на индустриалната карта у нас с

...
Петрич затвърждава мястото си на индустриалната карта у нас с
Коментари Харесай

Петрич заема място на индустриалната карта

Петрич затвърждава мястото си на индустриалната карта у нас с нова инвестиция в автомобилния бранш. Гигантът ABB открива втори цех в града на 17 септември, оповестява Automotive Cluster Bulgaria. На повърхност от 7400 кв.м. ще се създават артикули с ниско напрежение, които ще се доставят за заводите на компанията в Германия и Швейцария.

Инвестицията е на стойност към 7 млн. лева В новото оборудване, което се намира директно до първата база, се планува да работят 420 души.

Поредната инвестиция в града ще усили работните места и ще сътвори опция за по-добро качество на живот, разяснява кметът Димитър Бръчков.

Предприятието ще включва индустриално хале с повърхност от 3 500 кв. м., административна част с повърхност 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на създадените продукти. В него ще се правят действия като заваряване, авансово сглобяване, дефинитивно сглобяване и изпитвания, разграничени на ръчни и полуавтоматизирани интервенции. Това е петата индустриална база на АBB, два завода са в Раковски, а един в Севлиево.В столицата ABB разполага с развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР