Петрич. В двете фестивални вечери хиляди жители и гости на

...
Петрич. В двете фестивални вечери хиляди жители и гости на
Коментари Харесай

Благоевград: Хиляди жители и гости на Петрич посетиха 24-ото издание на Международния музикален фестивал „Златен кестен“

Петрич. В двете фестивални вечери хиляди поданици и посетители на Петрич извършиха градския площад. Това оповестиха от пресцентъра на Община Петрич . 12 реализатори от България, Македония, Сърбия и Албания излязоха на сцената в града в конкурс за нова известна ария и конкурс за реализатор на Международния музикален фестивал „ Златен кестен “. Жури в състав Петко Петков, Йордан Георгиев и Валери Яворов оцени текстовете, осъществяванията и театралното държание на участниците. В състезанието за реализатор класирането се подреди: първа премия за певицата Даниан; второ място за трио „ Джентълмен “; трето място за Антония Маркова. В състезанието за нова известна ария първата премия беше присъдена още веднъж на изпълнителката Даниан и нейната ария „ Ти и аз “. Втора премия за Маргарита Хранова и песента „ Когато “. Трета премия за Бонимир Бонев и песента „ Нещо на испански “. Присъдени на Международния музикален фестивал „ Златен кестен “ бяха и три специфични награди. Приз за театрално лъчение беше присъден на изпълнителя Огнен от прилежаща Македония. Приз „ Евтим Евтимов “ за най-хубав текст получи Ивайло Герасимов и песента „ Лято “. Наградата на НЧ „ Братя Миладинови - 1914 “ Петрич заслужи група „ Рефлекшън “ с песента „ Не е късно “.
В приветствените си думи кметът Димитър Бръчков означи, че емблематичният за Петрич фестивал, който е придобил и интернационална известност, тази година още веднъж е вдъхновяваща естрада за млади, надарени и амбициозни реализатори. „ Тази сцена посрещна цветът на актуалната музика и това е голяма чест за всички нас като домакини “, сподели Димитър Бръчков.
Гостуващи реализатори на сцената на Международния музикален фестивал „ Златен кестен “ бяха: DJ Таркан, Pavel&Venci Venc, балет “НОВА “, Симеон Коруновски, Томислава, Яница, Диона, 4MAGIC, Маги Джанаварова, Неделяна Христова, Валентина Александрова. Организатори на фестивала са Община Петрич и НЧ „ Братя Миладинови - 1914 “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР