Петрич. В 10.00 часа днес в Петрич пристигна гръцката делегация,

...
Петрич. В 10.00 часа днес в Петрич пристигна гръцката делегация,
Коментари Харесай

Благоевград: В Петрич пристигна гръцката делегация по повод партньорството с Община Серес за изграждане на музей по трансграничен проект

Петрич. В 10.00 часа през днешния ден в Петрич дойде гръцката делегация, с която Община Петрич ще построява музей по трансграничен план. Кметът Димитър Бръчков персонално посрещна гостите от Гърция, водени от кмета на град Серес П. Ангелидис. Това оповестиха от пресцентъра на Община Петрич . Общините Петрич и Серес са сътрудници по план " Културен дипол - трансграничен регион България - Гърция 2014-2020 " година По този план ще бъде построен исторически музей в Петрич, който ще се намира в бъдещия парк в града. Партньори по плана са Община Петрич, университета " Аристотел " в Солун, Университет " Trade Trace " и Община Серес. В приветственото си слово към гостите от Гърция, кметът Димитър Бръчков акцентира значимостта на плана както за популацията в пограничните региони, по този начин и в Европейски аспект,тъй като двата народа има какво да покажат.
" Изграждането на нова постройка на Исторически музей - Петрич е стратегическо, тъй като дава опция на нашето културно-историческо завещание и множеството артефакти да бъдат експонирани по подобаващия метод,по-добър достъп на посетителите и несъмнено, ще спомогне за образувателния развой при най-младите ", сподели той. Кметът на гр. Серес П. Ангелидис уточни, че се сбъдва общата фантазия сред Петрич и Серес за основаването на културен двуполюс. " Тази фантазия към този момент се трансформира в действителност. Наличието на културния двуполюс ще демонстрира особените характерности на нашите два региона ", сподели той. Двамата градоначалника благодариха на екипите си за положителната взаимна работа, която води до този резултат. Делегацията от двата гръцки университета бе водена от проф Аристотелис Наниопулос от университет " Аристотел " в Солун, и представителя на университета " Trade Трасе ", професор Аргиро Димуди. Посещението на гръцката делегация ще продължи през целия ден с аудиенция до Античен град " Хераклея Синтика " и Къща-музей " Ванга ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР