Петрич. Стотици гости от цяла България и чужбина се събраха

...
Петрич. Стотици гости от цяла България и чужбина се събраха
Коментари Харесай

Засилен бе интересът към осмото издание на „Фестивал на кестена“ в село Коларово в Община Петрич

Петрич. Стотици посетители от цяла България и чужбина се събраха с цел да отбележат осмото издание на кестеновия празник на 12 октомври. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пирин от Дирекция естествен парк „ Беласица “. В центъра на събитието бяха пъстроцветните шатри отрупани с истински локални ястия приготвени от кестени. Всеки клиент на празника имаше опция да опита руло от кестени, тиква с кестени, пиле с кестени, кестенови кремчета, печени и варени кестени. Богатата фолклорна стратегия и колоритните щандове, приготвени от гостоприемните домакини, направиха празника на Подгорието едно от най-вкусните и пъстри събития.
Директорът на Дирекция на Природен парк „ Беласица “ инж. Добриел Радев приветства от сцената всички присъстващи. Официални посетители на „ Фестивал на кестена 2019 година “ бяха националният представител Георги Динев, заместник-областният шеф Антоанета Янчева, член на управителният съвет на Югозападното държавно дружество инж. Ваня Каменова, заместник-директорът на Югозападното държавно дружество инж. Антоанета Дивилска, шефът на дирекция „ Финанси и икономически действия “ към община Петрич Борислав Коларов, шефът на РДГ-Благоевград инж. Сашко Попов, шефът на Търговско предприятие ДГС-Петрич инж. Христо Делин и кметът на село Коларово Атанас Гошев.
Фестивалът се провежда от Дирекция на Природен парк „ Беласица “ към Изпълнителна организация по горите с финансовата поддръжка на Югозападното държавно дружество и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „ Биоразнообразие “ и Пирински туристически конгрес, със съдействието на Исторически музей град Петрич, както и с дейното присъединяване на кметовете, читалищните секретари и хората от региона на Природен парк „ Беласица “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР