Петрич. Силен интерес бе проявен към Международния турнир по шахмат

...
Петрич. Силен интерес бе проявен към Международния турнир по шахмат
Коментари Харесай

Силен интерес бе проявен към Международния турнир по шахмат „Димитър Георгиев“ в Петрич

Петрич. Силен интерес бе проявен към Международния шампионат по шахмат „ Димитър Георгиев “ в Петрич. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ - Пирин от Общината.

Петима гросмайстори и четирима интернационалните майстори се включиха в Мемориалния интернационален шампионат по шахмат в памет на КМС от Петрич Димитър Георгиев. Тази година беше петото издание на шампионата с домакинство град Петрич.

Участваха 60 състезатели от страната и чужбина. Главен арбитър на шампионата беше Милен Петров, който разясни, че шампионатът е част от Националния календар на Българска федерация по шахмат със статут на самостоятелна купа, която носи точки на клубовете.

Крайното класиране в влиятелния шампионат се подреди, както следва: първо място за гросмайстор Кирил Георгиев, второ място за гросмайстор Крум Георгиев, трето място за гросмайстор Петър Дренчев. Младата вяра в шахмата на Петрич, деветокласникът Димо Терзиев, съумя да изпревари в класирането гросмайтор Роландо Кутиров.

Петя Хаджииванова, ученичка в Трето главно учебно заведение „ Гоце Делчев “, се показа най-добре във възрастова група до 10 години. Петя беше и най-малкият участник тази година в шампионата по шахмат в памет на Димитър Георгиев. Турнирът е с най-голям награден фонд в шахмата – 4 хил лева, обезпечени от Община Петрич, която е и главен уредник.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР