Петрич. С благословията на енорийския свещеник Ангел Кочев се направи

...
Петрич. С благословията на енорийския свещеник Ангел Кочев се направи
Коментари Харесай

Започна изграждането на Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания в Петрич

Петрич. С благословията на енорийския духовник Ангел Кочев се направи първа копка за построяването на Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания в Петрич, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин. Центърът се строи на терена на бившето помощно учебно заведение, който страната даде на Община Петрич за предписание.

Социалният комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания ще сплоти на едно място три обществени услуги – функциониращите все още Дневен център за деца с увреждания „ Слънце ”, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „ Надежда ” и бъдещия Център за Социална рехабилитация и интеграция. По план е планувано постройката на новия обществен комплекс да бъде функционална и с налична архитектурна среда.

Ще разполага с задоволителна повърхност за профилирани кабинети за работа с деца и лица с увреждания - зала за рехабилитация, зала за лечебна физкултура, сензорна стая, кабинети за психолог, логопед, лекарски кабинет и други. Ще има и нужното дворно пространство за занимания навън.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР