Петрич. Рок музиката е безкомпромисна - както в звученето, така

...
Петрич. Рок музиката е безкомпромисна - както в звученето, така
Коментари Харесай

Вокалистът на Б.Т.Р Атанас Пенев – Наско: Рок музиката е безкомпромисна - както в звученето, така и в посланието си

Петрич. Рок музиката е безкомпромисна - както в звученето, по този начин и в посланието си, а текстовете постоянно засягат някаква тематика. Това сподели в изявление за „ Петрич – античен и вековечен “ на Радио „ Фокус “ – Пирин вокалистът на Б.Т.Р Атанас Пенев – Наско. Той означи, че животът е най-хубавият стимулант и източник на хрумвания за основаването на музика. „ Той постоянно ни сервира изненади – дали хубави, дали неприятни, само че постоянно изненадващи и оставащи по-късно в нас “, сподели ще Пенев.
Той добави, че рок музиката не е за всеки, и то - освен в България. „ Много по-трудно е човек да работи в екип, в сравнение с самичък. Трябва да има напасване на хрумвания, на характери, а пък, както споделих, музиката би трябвало да е безкомпромисна с посланията си и със звученето си. От тази позиция не е елементарно, само че ние сме избрали този път от дребни и фантазията ни се сбъдна “, добави Пенев. Във връзка с новия албум на Б.Т.Р. „ Невидими стени “ и посланието, което той носи, само че и за стените, които групата е срещала по пътя си през годините, той уточни, че в нашите животи има доста такива. „ Като че ли най-важната е тази, която ние сами си слагаме като спънка в живота. Тези невидими стени са най-вече в главата ни – „ дали ще стане по този начин, дали ще мога да се оправя, дали не мога да се оправя “. Не би трябвало човек да си слага такива лимитации и в последна сметка би трябвало да се бори с тях по един или различен метод. Дали ще е като будистите, които заобикалят всичко, само че постоянно съумяват да преминат или пък с главата напред – това не е значимо, значимото е да счупим тези невидими стени “, съобщи Пенев.
Според него Б.Т.Р е съумяла да се резервира като група през годините, тъй като всичките ѝ членове са обединени от обич към рок музиката. По отношение на Петрич и усещанията от почитателите на рок музиката в общината, той сподели, че предходната година, почти по същото време, са имали концерт в читалището и тогава е станало дума за какво пък да не дойдат за празника на общината. „ Така и се случи, като стана още по-интересно за жителите на Петрич, тъй като от една страна имаме нов албум, а от друга сме дружно с Джон Лоутън, тъй че - цялостна стратегия. Петрич се слави с това, че има фенове на рок музиката и рокери. Винаги е хубаво, което идваме тук. Аз си припомням и през годините сме посещавали общината. Мисля, че това ни е 5 или 6 път, нека не греша. Всеки път ни е доста прелестно и си изкарваме доста хубаво “, акцентира вокалистът на група Б.Т.Р.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР