Петрич. Направена бе първа копка за нов физкултурен салон на

...
Петрич. Направена бе първа копка за нов физкултурен салон на
Коментари Харесай

Направена бе първа копка за нов физкултурен салон на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, село Първомай

Петрич. Направена бе първа копка за нов физкултурен салон на СУ „ Св. Паисий Хилендарски “, село Първомай. Това оповестиха от пресцентъра на Община Петрич.

Физкултурният салон се построява след извоюван план от Община Петрич по Оперативна програма „ Развитие на селските региони “ 2014-2020г. Стойността на инвестицията е 545 000 лева с Данък добавена стойност, която сума съставлява 100% от разноските за оборудването, напомни на първа копка през днешния ден шефът на дирекция „ Административно-правна “ Рилка Филипова.

С реализирането на плана ще бъде построена нужната спортна инфраструктура в СУ „ Свети Паисий Хилендарски “ село Първомай, а новият салон с повърхност над 700 кв. м., на практика ще бъде най-голямото от този вид учебни уреди. Физкултурният салон ще бъде обвързван чрез „ топла връзка “ с главната учебна постройка, обясниха още от управлението на община Петрич. „ Ще бъде база, която ще разполага с всичко належащо за часовете по физическо образование на учениците, осигуряваме нужните положителни условия за учениците “, уточни кметът Димитър Бръчков.

СУ „ Св. Паисий Хилендарски “ с. Първомай е едно от огромните образователни заведения на територията на община Петрич. В него се образоват над 400 възпитаници от първи до дванадесети клас. „ За всички нас се сбъдва една десетилетна фантазия. Благодарим за напъните на кмета Димитър Бръчков и неговият екип, които приготвиха и опазиха плана за физкултурен салон “, сподели шефът на учебното заведение Румен Стоянов. Срокът за осъществяване на плана е осем месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР