Петрич. На 13 октомври се проведе седмото издание на Фестивал

...
Петрич. На 13 октомври се проведе седмото издание на Фестивал
Коментари Харесай

Община Петрич: Седмият „Фестивал на кестена“ в село Коларово събра стотици гости

Петрич. На 13 октомври се организира седмото издание на Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Това оповестиха от пресцентъра на Община Петрич . Събитието събра стотици посетители от страната и чужбина. Директорът на Дирекция на естествен парк „ Беласица “ поздрави всички присъстващи с хубавия празник и пожела тази благородна задача за запазване и разпространение на българското национално благосъстояние – кестеновите гори да продължава и в бъдеще. Посетителите имаха опция да опитат от обичайните специалитети на домакините от Подгорието на планина Беласица и да научат повече за кестените, културата и обичаите на локалните хора.
Официални лица в мероприятието бяха кметът на село Коларово Атанас Гошев, кметът на Община Петрич Димитър Бръчков, националният представител Георги Динев, заместител регионалният шеф на Благоевград Антоанета Янчева, шефът на Регионална дирекция по горите – Благоевград инж. Георги Янкулов и шефът на Природен парк „ Беласица “ Добриел Радев. По покана на уредниците присъстваше и Коста Яневски – кмет на Община Струмица, Република Македония.
„ Фестивал на кестена 2018 година “ се провежда от Природен парк „ Беласица “ към Изпълнителната организация по горите, с поддръжката на Югозападното държавно дружество и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „ Биоразнообразие “ и Пирински туристически конгрес, както и с дейното присъединяване на кметовете и читалищните секретари на подгорските села, Професионална гимназия по стопанска система и туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ - Петрич и Средно учебно заведение „ Васил Левски “ - село Коларово.
Дирекцията на Природен парк „ Беласица “ насочва благодарности към всички жители и институции, присъединили се в организирането и провеждането на „ Фестивал на кестена `2018 година “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР