Петрич. Две нови линейки бяха осигурени за Центъра за спешна

...
Петрич. Две нови линейки бяха осигурени за Центъра за спешна
Коментари Харесай

Две нови линейки бяха осигурени за Центъра за спешна помощ в община Петрич

Петрич. Две нови коли за спешна помощ бяха обезпечени за Центъра за незабавна помощ в община Петрич. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ - Пирин от Общината.

Специализираните коли са обезпечени по план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна помощ “ на Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година. Бенефициент е Министерство за опазването на здравето.

Едната от колите за спешна помощ разполага с висок клас съоръжение за реанимационна активност по време на превозване на пациенти. Другата кола за спешна помощ е с по-добра проходимост и ще улесни достъпа на незабавните медици до труднодостъпните региони на община Петрич.

„ И двата нови автомобила са изключително значими за пълноценната незабавна помощ и работата на екипите в Петрич “, безапелационен бе шефът на ЦСМП Благоевград доктор Красимир Михайлов. Той добави, че различен значим съставен елемент по този план е реконструкцията на сградния фонд на Спешен център в Петрич, която следва.

Колегата му доктор Александър Попов от Спешен център в Петрич сподели, че ще приготви и изпрати особено благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов за удържаната дума да се подмени автопарка на филиала.

Убеденост за по-доброто обслужване при незабавните случаи, поради новите коли, изрази и кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

Новите коли за спешна помощ бяха ръсени със светена вода, а церемонията почетоха също депутатът Георги Динев, заместител регионалният шеф Антоанета Янчева и ръководителят на Общински съвет – Петрич Георги Тренчев.

Чрез осъществяване на дейностите по план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ ще се обезпечи подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, допринасяща за възстановяване на качеството и сигурността при оказване на здравната помощ и за обезпечаването на равнопоставен достъп до качествена здравна помощ при незабавни положения в сходство с най-хубавите европейски практики и условия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР