Петра Влхова спечели гигантския слалом от старта за Световната купа

...
Петра Влхова спечели гигантския слалом от старта за Световната купа
Коментари Харесай

Словашката фурия спечели гигантския слалом в Чехия

Петра Влхова завоюва гигантския слалом от старта за Световната купа в чешкия курорт Шпиндлерув Млин. 23-годишната словачка резервира илюзорни шансове за спечелването на Малкия бистър глобус в дисциплината преди последните стартове след седмица.

Световната шампионка от Оре 2019 в гигантския слалом Влхова, реализира третата си победа за сезона в Световната купа. Младата скиорка от Словакия бе страхотна в първия манш, след който поведе в класирането.

Влхова мина за първи път през финала за 1:12.59 минути, а във втория манш взе трасето за 1:12.10 минути. Така с общо време 2:24.69 минути тя остави на 0.11 секунди зад себе си германката Виктория Ребенсбург, която приключи втора, и на 0.60 секунди Микаела Шифрин (САЩ).

Дори едно място по-напред на почетната стълбичка щеше да бъде задоволително на Шифрин, с цел да си обезпечи предварително Малкия бистър глобус в гигантския слалом.

Преди финалното съревнование за сезона в Андора, американката има 515 точки и води с 97 пред втората Влхова, която единствена може да я доближи. Ценното отличие няма да се окаже в ръцете на Шифрин, единствено в случай че словачката завоюва последния великански слалом, а Микаела е отвън първите 27 места в класирането.

В общото класиране за Големия бистър глобус първа е Шифрин с 1854 точки, пред Влхова с 1175 и Венди Холденер от Швейцария с 863. Тук конспирация за оценката няма, защото преднината на Шифрин от 679 точки не може да бъде стопена в оставащите пет старта от Световната купа - два слалома, едно втурване, един супергигантски слалом и един великански слалом.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР