Петра Квитова все още не е взела решение дали ще

...
Петра Квитова все още не е взела решение дали ще
Коментари Харесай

Топ тенисистките все още се чудят дали да играят на US Open

Петра Квитова към момента не е взела решение дали ще взе участие на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис, само че се надява ситуацията в Ню Йорк да се усъвършенства, с цел да улесни решението й. Това сподели пред Ройтерс двукратната шампионка от " Уимбълдън ".

Редица топ играчи, измежду които номер 1 в света Новак Джокович и първенецът от предходната година в Ню Йорк Рафаел Надал, евентуално ще се откажат от пътуването си до Съединени американски щати.

" Бих желала да поздравя уредниците на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис за упоритата работа за достигането до този миг и за това, че сигурността на играчите е в центъра на техните проекти ", сподели Квитова.

" Надявам се, че изискванията към рестриктивните мерки за пътешестване заради пандемията от COVID-19 ще продължат да се усъвършенстват, с цел да взема по-лесно решение ми дали да играя ", добави чехкинята.

Световната номер 2 Симона Халеп (Румъния) не възнамерява да взе участие на шампионата от 31 август до 13 септември, само че седемкратната шампионка Серина Уилямс (САЩ) удостовери, че ще се включи. Организаторите също имат позитивен отговор от шампионката от предходната година Бианка Андрееску (Канада), която съобщи, че възнамерява да се върне на кортовете в Ню Йорк.

Водачката в международната класация при дамите Ашли Барти съобщи, че ще следи обстановката преди да вземе решение.

" Моят екип и аз евентуално няма да вземем решение за събитията в Съединени американски щати, до момента в който не наближат последните периоди. Има още доста въпроси, на които би трябвало да си отговоря, преди да взема решение. Моето здраве и здравето на моя екип са приоритет за мен ", сподели Барти пред АП Австралия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР