Петра Квитова свали от световния връх румънката Симона Халеп. Чешката

...
Петра Квитова свали от световния връх румънката Симона Халеп. Чешката
Коментари Харесай

Петра Квитова свали Симона Халеп от световния връх

Петра Квитова смъкна от международния връх румънката Симона Халеп. Чешката левичарка постави завършек на очакванията на домакините на Australian Open Ашли Барти и мина през нея за 68 минути за крайното 6-1, 6-4. Квитова ще играе в четвъртък на полуфинал с изненадата на шампионата, американката Даниел Колинс.
 Даниел Колинс обърна Анастасия Павлюченкова в Мелбърн
Даниел Колинс обърна Анастасия Павлюченкова в Мелбърн

Американката надви в края на значимия втори сет

Първият сет мина скорострелно за 28 минути. След това, окуражавана от публиката Барти опита поврат, само че позволи съдбоносен пробив за 4-5.

Петра за повторно в кариерата си е на полуфинал в Мелбърн след 2012 година. Тя направи общо 25 уинъра от общо 62 точки против 8 уинъра от 46 точки за Барти.

" Получи се превъзходен мач. Започнах добре, сервирах на равнище, направих бърз първи пробив, дръпнах в резултата и това несъмнено ми оказа помощ да печеля първия сет. Във втората част тя се бори крепко, не ми даваше лесни точки и трябваше да се трудя съществено във всяко едно разиграване до края. Успях да се измъкна в няколко сериозни момента и се възползвах от шанса си в края на сета ", показа Квитова.

с този триумф Петра е №1 във виртуалната класация на WTA. В момента четири тенисистки могат да оглавяват класацията при идващото ѝ възобновяване в понеделник. Това са още Наоми Осака (Япония), Елина Свитолина (Украйна) и Каролина Плишкова (Чехия).

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР