Петра Квитова сложи край на австралийската приказка на Даниел Колинс.

...
Петра Квитова сложи край на австралийската приказка на Даниел Колинс.
Коментари Харесай

Квитова сложи край на австралийската приказка на Колинс

Петра Квитова постави завършек на австралийската приказка на Даниел Колинс. Тази нощ чехкинята завоюва в два сета 7:6 (2), 6:0 полуфиналния конфликт с американката на шампионата от Големия шлем Australian open. Така поставената под номер 8 в схемата на шампионата е първата финалистка в Мелбърн.

25-годишната Колинс бе огромната сензация на Australian open до този миг. Тя не бе печелила мач в досегашните си участия на шампионати от Големия шлем, само че в този момент направи страховит рейд до 1/2-финала, отстранявайки по пътя си поставените Юлия Гьоргес, Каролин Гарсия и Анжелик Кербер. Тук обаче упоритостите й за нещо още по-голямо бяха прекършени от опитната Квитова, която пречупи съпротивата й за 1 час и 36 минути.

В началото на мача Колинс стартира доста устойчиво и даже първа съумя да стигне до пробив в петия гейм, с цел да поведе с 3:2. За нейно страдание обаче пробивът не бе вкоренен и още незабавно Квитова възвърне равенството също с пробив за 3:3.

След това мачът вървеше гейм за гейм и се стигна до тайбрек. В него Квитова небрежно взе солидна преднина с два мини-пробива за 5:1 и в последна сметка съумя да затвори и сета със 7:2 точки в тайбрека.

Това очевидно разколеба американката, която стартира нервно втория сет. Тя влезе в спор със съдията на стола Карлос Рамос поради проблем със системата, която регистрира дали топката е докоснала мрежата при сервис. Това още повече разклати равновесието й и Колинс по този начин и не съумя да покаже стабилната игра от първия сет, като не записа даже гейм на сметката си и безусловно бе пометена от Квитова.

Така чехкинята се класирана финала в Мелбърн и към този момент чака победителката от другия поулфинален конфликт сред Каролина Плишкова и Наоми Осака.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР