Петра Квитова от Чехия се класира за първи път в

...
Петра Квитова от Чехия се класира за първи път в
Коментари Харесай

Квитова се класира за финала на турнира в Доха

Петра Квитова от Чехия се класира за първи път в кариерата си за финала на шампионата по тенис на твърди кортове в Доха (Катар) с награден фонд от 3.173 милиона $.

Поставената под номер 16 Квитова победи в трагичен мач лидерката в международната класация Каролине Возняцки (Дания) с 3:6, 7:6(3), 7:5 по-късно повече от два часа и половина игра.

Возняцки, вицешампионка в конкуренцията от предишния сезон, взе първия сет след решителен брейк в осмия гейм.

Датчанката на три пъти излизаше с пробив напред и във втората част, като при 5:4 и при 6:5 сервираше за успеха, само че даже не съумя да доближи до мачбол. В последвалия тайбрек тя дръпна с 3:1, само че Квитова направи серия от шест следващи точки и изравни резултата.

Третата част стартира равностойно до 4:4, когато чехкинята проби и сервираше за мача, само че не съумя. Веднага по-късно тя още веднъж осъществя брейк и при втория опит съумя да затвори мача със личен сервис.

Турнирът в Доха ще има нова шампионка, защото Квитова ще играе в утрешния мач за купата против номер 4 Гарбине Мугуруса (Испания), която също доближи за първи път до финала след отказването на шампионката от 2014 година и втора сложена Симона Халеп (Румъния) поради контузия на крайници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР