Петра Квитова е първата 1/4-финалистка на Australian open. Тази нощ

...
Петра Квитова е първата 1/4-финалистка на Australian open. Тази нощ
Коментари Харесай

Квитова преодоля Сакари след обрат

Петра Квитова е първата 1/4-финалистка на Australian open. Тази нощ 29-годишната чехкиня победи гъркинята Мария Сакари в три сета 6:7(4), 6:3, … в конфликта посред им от 1/8-финала. Поставената под №7 в шампионата Квитова трябваше много да се потруди, откакто загуби първия сет в срещата, само че съумя да направи поврат и да стигне до триумфа.

Началото на мача не бе положително за Квитова, която позволи пробив още в първия си сервис-гейм. Въпреки това чехкинята не се съобщи и съумя да се задържи в сета, който имаше извънредно трагичен край. В края двете тенисистки си размениха пробиви. Квитова обаче направи 2, а Сакари - 1. Така резултатът стана 6:6 и сетът трябваше да бъде решен с тайбрек. В него също бе много вълнуващо, като първо чехкинята взе преднина, само че по-късно гъркинята направи поврат и стигна до триумфа със 7:4 точки в своя изгода.

Petra #Kvitova overcomes her biggest challenge so far after defeating #Sakkari 6-7(4) 6-3 6-2

The Czech could face the No.1 Ashleigh #Barty in the QFs as last year’s #AusOpen pic.twitter.com/D6oUGHC97z
— Match Point Podcast (@MPTenisPodcast) January 26, 2020
Вторият сет бе като влакче на ужасите и за двете тенисистки, които по-лесно успяваха да пробият подаването на съперничката си, в сравнение с да завоюват личните си сервис-геймове. Квитова обаче сподели повече опит и хладнокръвие. Тя направи 4 пробива и завоюва две от своите подавания, с цел да се наложи с 6:3 и да се върне в мача.

В третия сет към този момент самодейността напълно мина в ръцете на Квитова. Тя поведе с 3:0 с ранен пробив и по-късно не даде никакъв късмет на Сакари да се върне в дуела, като с втори пробив в края реши всичко в своя изгода с безапелационното 6:2.

Така Квитова продължава на 1/4-финалите в Мелбърн и чака победителката от конфликта сред Ашли Барти и Алисон Риске.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР