Петр Келнер е останал единствен кандидат за bTVИнвестиционната група на

...
Петр Келнер е останал единствен кандидат за bTVИнвестиционната група на
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

Петр Келнер е останал единствен претендент за bTV

Инвестиционната група на чешкия милиардер Петр Келнер - PPF, е останала единствен претендент за придобиването на активите на Broadcaster Central European Media Enterprises (CME), измежду които е и българската "bTV Media Group "

Както "Банкеръ " към този момент писа, на финала на търга за активите на CME съперник на Келнер е била американската компания Discovery. Щатското сдружение обаче очевидно към този момент не интересува от договорката.

Виолина Маринова: Новият финансов буфер ще "струва " на банките към 330 млн. лв.

Като цяло банките в България поддържат високо равнище за обща финансова адекватност. Към края на първото полугодие на 2019 година междинното равнище на коефициента за обща финансова адекватност за банковата система е с към 6 процентни пункта над минималното финансово условие, включвайки комбинирания финансов буфер. Поради тази причина не чакам новият коефициент на антицикличния буфер да докара до непосредствена нужда от повишение на финансовата база на кредитните институции, сподели за "БАНКЕРЪ " основният изпълнителен шеф на Банка ДСК.

Тръмп е захласнат от борсовите показатели

Нито един президент в модерната история не е бил толкоз захласнат от придвижванията на фондовите тържища като барометър за сполучливо ръководство колкото Доналд Тръмп. Това се вижда от десетките изпратени от него хвалебствени мнения в "Туитър " във връзка с всеки връх на DJIA и от пришиваните на демократите краткотрайни отстъпления на елитния показател. Оказва се, че Тръмп има съображение да следи акциите, установили са специалисти на организация "Блумбърг ".

"Дедоларизацията " коства 8 милиарда $ на Русия

От евентуални доходи за към 7.7 милиарда щ. $ се е лишила Русия през първата година на опита, подхванат от съветския президент Владимир Путин - да се дистанцира от зелените пари. Намалявайки каузи на американския $ във валутните си запаси, "Банк России " е нараснала вложенията си в парични единици с негативни финансови резултати и е пропуснала 6.5% растеж на $ в интервала март 2018-а - март 2019-а. Ако бяха запазили предходната конструкция на запасите си с мощно присъединяване на зелените пари, съветските централни банкери щяха да отчетат обща облага за въпросния годишен интервал от близо 3.8%, пресмята "Блумбърг ".

"Гьолът " Белене засмука още 25 млн.лв. от Корпоративна комерсиална банка

Докато не престават пазарлъците да има или да няма атомна централа "Белене ", кой да я строи и по какъв начин, част от фирмите, които бяха заложили на планове, съпътстващи построяването й при предходния й "старт ", от дълго време банкрутираха. Такъв е казусът със "Съни Ривърсайд Резиденшъл " АД, чиито притежатели са други две акционерни компании - "Съни инвест " и "Ривърсайд Резиденшъл Парк ". Заемите, които завличат сдружението към дъното, са отпуснати от КТБ.

В Бургас мафията е безсмъртна

Бургас и Южното Черноморие се оказват същински бастион на мутрите, макар че всяка власт бодро рапортува по какъв начин с мутренските времена и нрави е свършено. Показателна в това отношение е следващата огромна спецоперация на Министерство на вътрешните работи против проведената престъпност в града, която недвусмислено разкрива, че в действителност мафията е безсмъртна, както се споделяше във филмовата класика от 80-те години на предишния век "Италианци в Русия ".

Няма избавление от деградацията

След историята с квалификацията за европейското състезание по футбол сред България и Англия при започване на седмицата се изправихме пред следващия нашенски парадокс. Оказва се, че страната, която по време на Втората международна война избави 50 000 свои евреи от крах в концетрационните лагери на Хитлер, през днешния ден е безпомощна пред 50-ина платени футболни провокатори, поради чиито планувани дейности ни изкараха нация от расисти.

Калоян Паргов: Хората желаят да бъдат питани, когато се вземат решения

Държавата и общините да обезщетят заслужено притежателите на земи, върху парцелите на които ще попадне разширението на северната дъга, и то да стане незабавно, прикани във видео изявление ръководителят на софийската организация на Българска социалистическа партия.

Ще показа ли Борисов ориста на Орбан?

Унгарският министър председател Виктор Орбан и партията му "Фидес " изгубиха столицата Будапеща и още 10 огромни града на извършените през вчерашния ден локални избори, което е огромен удар за ръководещите. Това беше изненада за много от наблюдаващите, защото Орбан се употребява с огромна известност измежду унгарците и е на власт от 2010 година. Мнозинството на Орбан в Народното събрание обааче е внушително, а национални избори би трябвало да има през 2022-ра. Едва тогава ще се види дали сегашната власт е отслабена.

Съюзниците се хванаха за гушата

Откритият конфликт сред вицепремиерите Каракачанов и Дончев във връзка популяризираните клюки за лишаване на ромски деца от родителите им и последвалата всеобща неуравновесеност бе следващата индикация, че сред „ правилните съратници” в съдружното ръководство са зейнали дълбоки пукнатини. Процесът не е неотдавна и стартира с разпада на „ дребната коалиция” на патриотите, който принуди ГЕРБ все по-често да взема страна и да поема неприятната роля на примирител.

"Има договорка за Брексит ", оповестиха Джонсън и Юнкер

"Препоръчвам на Европейския съвет да утвърди тази сделка”, сподели ръководителят на Европейската комисия, базирайки се на Европейския съвет на водачите на страните членки, който ще се организира на 17 и 18 октомври.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР