Петр Келнер е най-вероятният следващ собственик на Би Ти Ви

...
Петр Келнер е най-вероятният следващ собственик на Би Ти Ви
Коментари Харесай

Най-богатият чех купува Би Ти Ви

Петр Келнер е най-вероятният идващ притежател на Би Ти Ви след несполучливия опит да придобие Нова телевизия, заяви ”Дневник ”, базирайки се на ”Капитал ”. Очаква се фондът PPF, следен от Келнер, да придобие контрола върху цялата група CME, която с изключение на Би Ти Ви има едни от най-големите малките екрани като дял от рекламния пазар и публика в още четири страни: Румъния, Чехия, Словакия и Словения.
Инвестиционният фонд на Петр Келнер PPF и " Дискавъри " са били финалните кандидати за покупката, откакто през март 2019 година съдебномедицинска експертиза разгласи повсеместен обзор на вложенията си в региона.

В началото на октомври чешкото издание на сп. " Форбс " заяви, че за поредна година Келнер е най-богатият човек в страната. По оценката на изданието активите му, съсредоточени най-вече в капиталовата група PPF, са оценени на 350 милиарда чешки крони (13,6 милиарда евро). Вторият в листата Радован Витек е със 75 милиарда крони (малко под 3 милиарда евро).

В България Келнер към този момент има телекомуникационната компания " Теленор България ", само че не съумя да завоюва борбата за покупката на " Нова броудкастинг груп ", защото Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани договорката с " Модърн таймс груп " и шведската компания продаде активите си в България на Кирил и Георги Домусчиеви.

Любителите на турски сериали тръпнат в радостно очакване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР