Петото заседание на 49-тия конгрес на БСП ще се проведе

...
Петото заседание на 49-тия конгрес на БСП ще се проведе
Коментари Харесай

Конгрес на БСП бистри оставката на Нинова

Петото съвещание на 49-тия конгрес на Българска социалистическа партия ще се организира в зала 1 на НДК от 10.00 ч. То бе свикано с решение на Националния съвет на партията от 28 май 2019 година Петата сесията на най-висшия партиен конгрес се привиква по искане на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която пое цялата отговорност за резултатите от евровота и подаде оставка като ръководител на партията.

Съгласно Устава на Българска социалистическа партия конгресът е органът, който може да установи оставката й. Именно това е една от точките в дневния ред на съвещанието. Друга значима точка е пускане на процедура за директен избор на водач на Българска социалистическа партия. Основният партиен документ планува ръководителят на Българска социалистическа партия да се избира посредством директен вътрешнопартиен избор по ред и условия, избрани от Националния съвет на партията. Вотът за лидерското място се смята за постоянен, в случай че в него са взели участие повече от половината от членовете на Българска социалистическа партия.

Прекият избор на ръководител на партията бе една от измененията в Устава, които инициира самата Корнелия Нинова още откакто оглави Българска социалистическа партия.

Междувременно седмиците преди привикване на конгреса редица структури на партията от цялата страна поддържаха Корнелия Нинова и показаха противоречие с нейната оставка. Сред тях са организациите на Българска социалистическа партия в Стара Загора, Пазарджик и редица други.

Най-висшият партиен орган ще се занимае с Политически отчет на Националния съвет на Българска социалистическа партия „ За резултатите от миналите избори за членове на Европейския парламент и готовността на Българска социалистическа партия за идните локални избори “. Ориентировъчната стратегия планува да се проведат и разисквания по отчета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР