Петото поколение мрежи все още не са покрили света, но

...
Петото поколение мрежи все още не са покрили света, но
Коментари Харесай

Япония кове основи за стандарти за 6G


Петото потомство мрежи към момента не са покрили света, само че шестата генерация е на път. (снимка: CC0 Public Domain)

Няколко огромни японски корпорации се причислиха към държавната работна група, която се е заела да изготви „ софтуерни изискания “ за бъдещите 6G мрежи. Сред компаниите са Toyota Motor, NEC, Panasonic, NTT Docomo, KDDI, SoftBank Group и Rakuten Mobile.

Очаква се техническото предложение да бъде оповестено скоро от консорциума, наименуван Beyond 5G Promotion Consortium. Групата е водена от Министерството на вътрешните работи и известията на Япония, като в нея вземат участие и редица университетски институции.

Групата ще работи по характерни условия за обособени области и приложения. Консорциумът ще фиксира общи цели, които да бъдат изпълнени от фирмите по целия свят, с цел да се подсигурява, че 6G връзките са сигурни и надеждни.

Японското предложение ще бъде показано на среща през юни на работна група в границите на Международния съюз по далекосъобщения (ITU). Целта на работната група е да откри механически условия за 6G мрежи до юни 2023 година

Япония към този момент работи по спецификациите за 6G взаимно с Финландия. През ноември 2021 година Япония и Финландия предизвикаха двустранно партньорство за научни проучвания посредством съдействие сред Университета в Токио и Университета в Оулу във Финландия. През идващите няколко години ще бъде основана „ пътна карта “ за 6G стандарта и ще бъдат осъществени проучвания на софтуерните съставни елементи.

Според Университета в Токио, една от основните области на живота, които биха могли да се възползват от 6G, е опазването на здравето, тъй като вградените датчици с ниска мощ могат да предават здравни данни в действително време до лекарите или здравните служби даже при бедствия, защото интеграцията със сателитни платформи резервира наземната инфраструктура. Това е изключително значимо в страни като Япония, където популацията постоянно страда от трусове, цунами, наводнения и вулканични изригвания.

Първоначалното комерсиално внедряване на 6G технологията се чака в интервала сред 2028 и 2029 година, съгласно консултантската компания за световните технологии за пазара ABI Research. Изследователската компания също по този начин съобщи, че чака първите стандарти за 6G да бъдат подготвени до 2026 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР