Петото поколение мобилни комуникации вече е с една идея по-близо,

...
Петото поколение мобилни комуникации вече е с една идея по-близо,
Коментари Харесай

5G в България е с една идея по-близо. Освобождават честоти в обхвата 700 MHz

Петото потомство мобилни връзки към този момент е с една концепция по-близо, откакто на уеб страницата strategy.bg бе оповестен Проект за изменение и допълнение на Националния проект за систематизиране на радиочестотния набор.

С него се трансформира Националния проект за систематизиране на радиочестотния набор след решение на Съвета по националния радиочестотен набор за предприемане на дейности за използване на Решение на Министерски съвет № 887 от 6 декември 2018 година за приемане на Национална пътна карта за осъществяване на отговорностите на Република България по Решение (ЕС) 2017/899 на Европейския парламент и на Съвета от 17 май 2017 година за потреблението на радиочестотна лента 470-790 МНz в Съюза.

Най-важната смяна е освобождението на честотите в обсега 700 мегахерца, които до момента се заемаха от военните.

С утвърждението на плана ще се основат условия за пускане работата на Комисията за контролиране на известията за даване на операторите на дигитален ефир, който им е от витална нужда за построяването на мобилни мрежи от пето потомство у нас.

" Измененията касаят главно 5G. Освобождават се четири дуплексни ленти по 5 мегахерца, а задача на КРС ще е да реши по какъв метод да ги разпредели. Технологично биха могли да ги получат до 4 оператори ", разяснява пред OFFNews Димитър Димитров, шеф на дирекция „ Съобщения “ към МТИТС.

До момента интерес към построяването на мобилни мрежи от пето потомство у нас са декларирали и трите огромни телекома - " Виваком ", А1 и " Теленор ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР