Петото издание на международния танцов фестивал "Хоро край Пирина" събира

Петото издание на международния танцов фестивал "Хоро край Пирина" събира ...

Фестивалът "Хоро край Пирина" събира любители на фолклора.Петото издание на международния танцов фестивал "Хоро край Пирина" събира в Сандански и Мелник деца и любители на народните танци. Събитието ще се проведе на 22 и 23 юни, като освен десетки участници, във фестивала ще вземе участие и популярният фолклорен певец Володя Стоянов.

Певицата Теди Еротеева, която ще пее през първия ден на фестивала, посочи в "България сутрин", че в момента хората и народните танци придобиват огромна популярност сред младите у нас.

"Фестивалът набира сериозна скорост. В него участват деца и любители. Тези хора имат различни професии, но се занимават с танци в свободното си време. В началото всеки започва любителски да се занимава с фолклор, но постепенно се влюбва в него и в крайна сметка решава да се занимава професионално. При мен също бе така. Започнах да се занимавам с народно пеене съвсем любителски и вече се двоумя коя е моята професия - фармацевт или певица", разкри тя.

Еротеева допълни пред Bulgaria ON AIR, че народните танци са много привлекателни за хората у нас, тъй като зареждат с положителна енергия и спомагат за поддържане на добрата физическа форма.
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg