Петото издание на Международния фестивал за дигитално изкуство Futuro ще

...
Петото издание на Международния фестивал за дигитално изкуство Futuro ще
Коментари Харесай

Във Варна започва Международният фестивал по дигитално изкуство Futuro

Петото издание на Международния фестивал за цифрово изкуство Futuro ще се организира във Варна от 23-ти до 25-ти август, научи Moreto.net. Лекции и уъркшопове ще изнесат експерти от Канада, Франция, Израел и България, които стоят зад най-големите шлагери в киното, гейминга и комикса. Мястото е конферентната зала на хотел „ Черно море ”.

За поредна година събитието, което се осъществя с поддръжката на Фонд „ Култура “ към Община Варна, ще се трансформира в платформа за показване и разпространение на цифровото и обичайното изкуство. Основният фокус ще са технологиите в актуалните артистични практики, като основава сцена за креативен разговор и опити сред представителите на другите артистични поколения и сфери. Публиката ще има опция да следи работилници за млади актьори, лектории и демонстрации и срещи със международните имена в жанра.

Основната цел на фестивала Futuro е да нарежда Варна на интернационалната културна сцена в областта на новите технологии – компютърна анимация и илюстрация, кино изкуство и резултати, основаване на компютърни герои, игри и други В разнообразната стратегия на фестивала са включени презентации и прожекции, уъркшопи, отворени работни срещи. Компютърни персонажи, герои на комикси и игри ще бъдат показани пред публиката посредством мултимедийни прожекции. Създателите им ще споделят практическият си опит, а аудиторията ще има опция да се запознае с „ кухнята ” на творчеството в проведени лаборатории. Авторите ще бъдат онлайн показани в уеб страницата и фейсбук страницата на фестивала. Futuro заема трето място в класицията на европейските фестивали на цифровите изкуства след Португалия и Хърватия. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР