Петокласници от Първо СУ Пенчо П. Славейков в София са

...
Петокласници от Първо СУ Пенчо П. Славейков в София са
Коментари Харесай

Петокласници показаха как програмират с робота Финч пред Мария Габриел

Петокласници от Първо СУ " Пенчо П. Славейков " в София са показали уменията си за програмиране с робота Финч пред еврокомисаря по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел и заместник-министъра на образованието Деница Сачева, които са посетили учебното заведение ден преди финала на шестото издание на Европейската седмица на програмирането. Това оповестиха от Отдел " Преса и медии " на Представителството на Европейска комисия в България.

Заниманието е проведено от фондация " Глобални библиотеки-България " в съдействие с Посолството на Съединени американски щати.

Комисар Мария Габриел е насърчила учениците да трансфорат тези първи стъпки в начало на пътя им към преодоляване на новите технологии, които разкриват необятни хоризонти и им дават нови благоприятни условия за образование и реализация.

" В днешното занятие най-говоримият език беше езикът на програмирането. Благодаря на надарените деца за това, че демонстрират какъв брой са значими цифровите умения, които в действителност са умения за живот ", е показала Габриел. По думите й Европейската седмица на програмирането тази година е отбелязала връх с 38 000 регистрирани събития, 33 000 от тях извършени в учебните заведения. Тя е изразила насладата си от това, че България се включи доста интензивно с доста действия, обхванали повече от 24 000 участника, в това число за първи път осъществени 10 плана в детски градини в партньорство с университети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР