Петокласникът Златомир Матеев получи награда за граждански принос от МВР.

...
Петокласникът Златомир Матеев получи награда за граждански принос от МВР.
Коментари Харесай

Петокласник получи специално отличие на „Полицай на годината“

Петокласникът Златомир Матеев получи премия за цивилен принос от Министерство на вътрешните работи. Причината е, че момчето е демонстрирало „ детективски ” умения, като е разкрило адреса, на който се намира откраднато колело в Шумен.
 
Златомир Матеев е наследник на служител на реда в Шумен. През октомври колелото на бащата на момиче от компанията му било откраднато. Няколко дни по-късно обаче петокласникът засякъл велосипеда. Заедно със собствен другар решил да наблюдава момичето, което го карало. Стигнало до жилищния и адрес и подал сигнал в полицията. Оказало се, че колелото е препродадено.
 
„ Полицай на годината ” за 2018, пък, стана младши автоконтрольор Стойчо Яковски от ОДМВР-Пловдив. Той избавил живота на 4-годишно дете по време на проява в града.
 
През 2018 година младши контрольор Яковски провежда и провеждането на образование по " Безопасност на придвижването " в 22 детски градини, 16 учебни заведения и 4 университета. Той избавя и живота на 4-годишно дете по време на проява на чиновници на Специализираните полицейски сили в Пловдив. Детето е измежду публиката, припада и гълта езика си. Наградата беше връчена от вътрешния министър Младен Маринов и основния прокурор Сотир Цацаров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР