Петокласник от Велики Преслав помогна на полицията за разкриване на

...
Петокласник от Велики Преслав помогна на полицията за разкриване на
Коментари Харесай

Добрата новина: Петокласник помогна на полицията за разкриване на кражба

Петокласник от Велики Преслав оказа помощ на полицията за откриване на кражба на колело. Десетгодишният Златко самичък наблюдавал в коя къща влиза открадната движимост и подал сигнал в полицията.

В края на месец юни в полицейското ръководство във Велики Преслав родителите на момиче от града съобщили, че е откраднато колелото на щерка им. Детският велосипед бил паркиран пред  входа на жилището им. По случая почнала инспекция, формирано било и досъдебно произвеждане.

В средата на предходната седмица колелото било открито и върнато на собственичката му с помощта на 10-годишния Златомир Захариев. Злати, както му викат на галено, познал велосипеда по присъщата алена рамка. Карал колело с негови другари в града, когато забелязал момиче да кара прочут велосипед. Последвал момичето, с цел да види къде живее. Познах колелото, тъй като беше на моя другарка, с която карахме постоянно. Откраднаха й го през лятото. Когато видях едно момиче да кара колело със същата алена рамка. Веднага взех решение да я вървя след, изяснява момчето. Злати помолил неговите другари, с които карали колелета да отидат с него. Докато следвали момичето претърпял механически проблем - счупил ос, само че траял пеш. Видял къде отива момичето и по-късно съобщил в полицията адреса, на който видял  колелото на неговата другарка. Униформените веднага направили инспекция. Изяснили, че колелото било закупено от мъж в града на алегорична сума. При разплитането на случая станало ясно, че е сменило няколко притежателя за два месеца. Скоро било открито счупено и захвърлено под един мост в града. Мъжът, който го намерил го продал за пет лв. на родителите на момичето, в което било открито. Те му сменили седалката и ремонтирали счупените елементи.

Злати е наследник на служител на реда, учи в СУ “ Панайот Волов “ в Шумен. Баща му бил в чужбина, когато се обадили негови сътрудници, с цел да му кажат, че разпитват сина му в полицейското ръководство. Първоначално се тормозил, само че когато схванал, че синът му е оказал помощ и издирил изчезналото колело се зарадвал. Баща ми като разбра ме поздрави, и ме разпитва по какъв начин и къде съм го намерил, изяснява Злати. Много съм удовлетворен, че съумях да оказа помощ, и че върнаха колелото на моята другарка, добавя петокласникът.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР