Петокласничка от Девня спаси ваканцията на инженер от “Агрополихим”, като

...
Петокласничка от Девня спаси ваканцията на инженер от “Агрополихим”, като
Коментари Харесай

Петокласничка намери и върна портфейл с 200 лв.

Петокласничка от Девня избави ваканцията на инженер от “Агрополихим”, като откри и върна портфейла му с 200 лева, персонална карта и шофьорска брошура. Случката се разиграла по време на пролетната почивка. Айлин Ферад от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” тръгнала със свои съученици и учители на екскурзия до замъка в Равадиново.

Щом се качило в рейса, момичето видяло на една от седалките портфейл. Не се поколебало да постъпи почтено и незабавно предало изгубената движимост на учителката Живка Валентинова. От водача педагожката схванала, че преди да качи детската група е возил чиновници на цех “Агрополихим”. На път за Равадиново рейсът се отбил на портала на предприятието и лидерът предал портфейла на дежурните. Оказало се, че притежателят е инж. Галин Грозев, експерт по автоматизация и ръководство на химичните процеси.

Той таман си взел отпуск и отпътувал за Стара Загора. “От сърце благодаря на Айлин, на нейните родители и учители за метода, по който са я възпитали. Ако не беше предала портфейла ми, това сигурно щеше да обърка проектите ми за отпуската”, изясни пред “Девня нюз” инж. Грозев. Айлин има две по-големи сестри и съгласно учителките й е будно дете с афинитет към българския език и литературата. “Мама и баща постоянно са ми казвали, че не е толкоз значимо да съм отличничка, само че постоянно би трябвало да действам почтено с хората, да не ги неистина, да съблюдавам обещанията си и да оказвам помощ с каквото мога”, описа дребната героиня.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР