Петокласничка написа върху картон: В прегръдките на мама, в прегръдките

...
Петокласничка написа върху картон: В прегръдките на мама, в прегръдките
Коментари Харесай

Петокласничка заплака: Не искам да ме вземат от къщи

Петокласничка написа върху картон: „ В прегръдките на мама, в прегръдките на тати - там е най-хубавият дом за мен! ". Залепи на него две фамилни фотоси и излезе на митинг в събота против Стратегията за детето 2019-2030 година Запитана за какво, Ивана Пеева отвърна: „ За да не ме лишават! ". А на въпроса кой й е споделил, че може да стане това, момичето отговори: „ Всички ". И се задави от рев. В това време родителите й Веска и Радослав вееха трикольора с още към 300 митингуващи на пловдивския митинг с надпис: „ Да запазим българското семейство ". Веска изясни за какво цялото семейство е на площада по този начин: „ Не сме съгласни със тактиката! Няма да си дадем децата! ”. На въпроса дали е чела документа и кои текстове я карат да мисли, че това може да се случи, отвърна: „ Всички видяхме какво става в Норвегия! ".

Хората, привлечени през обществените мрежи, поеха от Римския стадион, а първата редица разпъна транспарант: „ Не пипайте децата! Българчетата не се продават. Бог ще ви съди! ". С трикольори и „ Вятър ечи, Балкан стене " множеството прекоси Главната, скандирайки: „ Сърце, душа - за България! ". Протестиращите желаят анулация на тактиката с опасението, че дава пълномощия на институциите да се намесват в фамилния живот и може елементарно да се лишават деца като в скандинавските страни.

„ Защо не споделиха, че по европейския финансов механизъм са преведени над милиард евро за приемането на тактиката? ", попита Радослава Камбурова. Според нея страната се пробва да изземе правата на родителя, въпреки българинът да е потвърдил, че може да възпитава децата си. Тя съобщи, че педофилски организации в чужбина наливат пари в изковаване на законодателството тук, а децата ни им трябват за донори.

Красимир Ангелов няма деца, само че има позиция за тактиката

- че разрушава християнските полезности. Заедно с останалите той се разгласи в центъра й да е фамилията, а не детето. Запитан по какъв начин тогава ще се отбрани хлапе, което е измъчвано, уточни конституцията. И попита кой би се съгласил да дадат детето му на еднополово семейство. Според него нямат тежест текстовете, че извеждане от фамилията ще се ползва като последна мярка, когато са изчерпани всички варианти за подкрепяне в фамилията, при крайни форми на принуждение или неглижиране и то, в случай че това е потвърдено. Красимир съобщи, че щом това не е написано в механизми, елементарно ще се изопачи. Не приема, че тактиката задава политиката, а механизмите - в законови и подзаконови нормативни актове.

„ А за какво законът не се вкара в детските ясли? Защо ще ревизират у нас, а не идат в държавните образователни заведения? ", попита Ивиана Иванова. Когато щерка й била на 2,5 година, детето й било затворено на мрачно, тъй като се е напикало. Майката подала тъжба в общината и получила отговор, че не са открити нарушавания. „ Експертите са супернекомпетентни! ", отсече тя.

Соня Ангелова сложи различен проблем - че неправителствени организации ще получат права като Агенцията за протекция на детето. Видяла в тактиката, че са изредени измежду доставчиците на обществени услуги. Значи

ще получават грантове, с цел да взимат децата ни,

заключи тя. Запитана къде ще ги настани страната, в случай че има такива планове, отвърна: „ Децата ще се изпаряват. Нито сме ги умъртвили, нито сме ги пребили. Всичко се прави за пари, няма обективност. Ако се жалваш, сигналите се връщат по подготвеност отново там, където са нарушаванията ". И в този момент имало механизми, само че не се съблюдават.

На въпрос за какво не е реагирала в хода на публичната полемика, която върви с години, дамата изясни, че преди 10 дни схванала за тактиката. Във Facebook й излязъл банер за митинг. Увери, че прочела цялата тактика и последните ремонти на Закона за протекция на детето. Познавала и приемно семейство, в което дамата е на 65 година, синът й е бил 4 пъти в пандиза, а в този момент гледа две приемни деца. Как ще ги възпита?, попита Соня. „ Още по-страшно е, че се приказва за проект да се лишават 1/3 от децата в България ", добави тя. Запитана къде в посочените документи го е прочела, посочи, че научила във Facebook.

Съмишлениците й стачкуваха с транспаранти: „ Ние сме опълчението и Бог е с нас ". Мнозина държаха идентични разпечатки със контур на дете и думите: „ Не се продават! Не се разменят! Не се лишават! ". Макар да излязоха да заявят позицията си, някои отхвърлиха да приказват, в това число жена с табела: „ При каква тактика и Закона за протекция на детето са отгледани и възпитани Ботев и Левски? ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР