Петнайсетото Национално животновъдно изложение край Сливен представя над 600 животни,

...
Петнайсетото Национално животновъдно изложение край Сливен представя над 600 животни,
Коментари Харесай

Националното животновъдно изложение край Сливен представя над 600 животни

Петнайсетото Национално животновъдно ревю край Сливен показва над 600 животни, оповестиха уредниците от Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни и Министерство на земеделието, храните и горите.

Изложението под надпис "Среща на елита " ще се състои в изложбения център край Сливенски минерални бани на 11 и 12 октомври. За поредна година на едно място ще се съберат селекционери и притежатели на типове и породи животни, отглеждани на територията на България. Най-многобройни ще бъдат животните, представящи овцевъдството и козевъдството - 430 от общо 39 породи. Говедовъдството ще бъде показано със 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Ще бъдат показани още коне, кучета, зайци и птици.

През първия ден от ревюто - 11 октомври са планувани проява на кучета и посещаване на изложбения център от възпитаници. На 12 октомври - събота от 10.30 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие публично събитието, в програмата са включени демонстрации на животни, дефилиране на конна полиция и фолклорни осъществявания. Ще се извърши награждаване на спечелили в конкурс за рисунка, конкурс за майстор-месар и други

По време на ревюто ще бъде проведен огромен фермерски пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР