Петнайсети военнотранспортен самолет от Русия достави диагностично оборудване и материали

...
Петнайсети военнотранспортен самолет от Русия достави диагностично оборудване и материали
Коментари Харесай

В Италия пристигна 15-и руски самолет с материали за борба с епидемията

Петнайсети военнотранспортен аероплан от Русия достави диагностично съоръжение и материали за битка с ковид в италианската военновъздушна база Пратика ди Маре, на 30 км югозападно от Рим, съобщи ТАСС.

Въздушно-космическите сили на Русия не престават интервенцията за изпращане на военни лекари - вирусолози и епидемиолози, и на здравна техника в помощ на Италия за битката с Ковид-19, уточни в тази връзка съветското министерство на защитата.
В момента съветски военни взаимно с италиански сътрудници приготвят техниката за транспортиране до Бергамо, където ще работят експертите от Русия.

Руският президент Владимир Путин беседва в събота с италианския министър председател Джузепе Конте и удостовери, че Москва е подготвена да даде на Рим нужната помощ - по-специално защитни консумативи, мобилни комплекси за стерилизация на площи и транспортни средства, здравно и друго съоръжение, също и лекарски екипи за практическо подпомагане на италианските медици в най-пострадалите региони, припомня ТАСС.

В понеделник военното ведомство в Москва заяви, че в Италия са трансферирани близо 100 съветски военни медици и експерти-епидемиолози от министерството, както и 8 екипа от лекари и обгрижващ личен състав.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР