Петнайсет нови тролейбуса ще бъдат част от градския транспорт на

...
Петнайсет нови тролейбуса ще бъдат част от градския транспорт на
Коментари Харесай

15 нови тролейбуса ще бъдат част от градския транспорт на Русе


Петнайсет нови тролейбуса ще бъдат част от градския превоз на Русе. Договорът за доставката им към този момент е подписан с чешкия производител. Стойността им е към 15 млн. лв.. Сумата за тях е част от огромен европроект, изпълняван от общината, чиято обща стойност е 46 770 000 лв., заяви за Българска телеграфна агенция Ивайло Кадишев - шеф на общинската дирекция " Международни политики, икономически действия и разбори " в крайдунавския град.

Според кмета на Русе Пенчо Милков новите тролейбуси ще подобрят градския превоз, ще разрешат и спестяването на средства.
Очаква се първите возила да бъдат доставени през лятото. Те ще се движат напълно с електрическа енергия и подсигуряват нулеви нездравословни излъчвания. Отоплението и климатизацията им също са напълно електрически захранени.

Тролейбусите SOR TNS 12 са с потенциал от 86 пасажери - 33-ма седящи и 53-ма правостоящи. Тези транспортни средства са от ново потомство, като е даден приоритет на обезпечаването на налична среда за пасажери с понижена пъргавина и за майки с колички. Тролейбусите са нископодови, като на междинната врата има платформа за колички, а при положение на потребност - цялата машина може да се наклони надясно.
Гаранционният период на всеки от новите тролейбуси е 10 години.

Доставката на 15-те возила е в осъществяване на план " Подобряване качеството на атмосферния въздух посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен транспорт- електробуси и тролейбуси за Община Русе ". Той е финансиран по оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР