Петнадесетото национално състезание по компютърни мрежи в България за ученици

...
Петнадесетото национално състезание по компютърни мрежи в България за ученици
Коментари Харесай

Ученическо състезание ще търси майстори на компютърни мрежи


 Победители в надпреварата през 2018 година Снимка: ФМИ

Петнадесетото национално съревнование по компютърни мрежи в България за възпитаници от 8-и до 12-и клас ще се организира на тази събота, 13 април 2019 година от 15 до 19 часа в София, в постройката на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на СУ „ Св. Климент Охридски”, оповестиха уредниците на надпреварата от ФМИ.

Регистрацията на участниците от 13 до 14:30 часа, а от 15 до 19 часа се организират теоретичният тест и практическата задача. За участниците от провинцията е обезпечена нощувка на 13 април в Центъра за подготовка на възпитаници за олимпиади.

Състезанието се организира в един кръг с два стадия и в една спортна група за учениците от 8-и до 12-и клас.

В първия стадий участниците поставят общ тест в региона на компютърните мрежи по конспект, оповестен на уеб страницата. Във втория стадий най-добре представилите се участници би трябвало да решат съответна практическа задача, обвързвана с решение на проблем – планиране и настройване на устройствата в примерна компютърна мрежа по заложени условия.

При подготовката си учениците ще могат да употребяват образователни материали, предоставени от Cisco България, които са създадени в границите на Cisco мрежова академия.

Победителите в надпреварата ще бъдат оповестени и наградени в неделя, 14 април 2019 година Тогава ще има и къса презентация от софтуерният специалист и CCIE Боян Сотиров от Телелинк Бизнес Сървисис. Церемонията по награждаването е в Националния център за подготовка на възпитаници за олимпиади на ул. „ Драган Цанков” 21А.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР