Петнадесетото издание на благотворителната инициатива Българската Коледа събра 2 472

...
Петнадесетото издание на благотворителната инициатива Българската Коледа събра 2 472
Коментари Харесай

"Българската Коледа" събра 2.5 млн. лв. за деца с нужда от продължително лечение

 true Петнадесетото издание на благотворителната самодейност " Българската Коледа " събра 2 472 000 лева за интервала от 1 декември м.г. до 16 февруари т.г. Кампания 2017/2018 сложи във фокуса на " Българската Коледа " грижата за избавения детски живот, оповестиха от " Дондуков " 2.

Над 3 000 самостоятелни донори и 420 компании и организации са създали дарения на обща стойност 1 917 000 лева В изгода на акцията до този миг са изпратени 555 000 къси известия на стойност 1 лева, като дарената сума от тях е общо 555 000 лева
Предишното издание на " Българската Коледа " събра 2.590 млн. лева до 17 януари м.г.

Спасеният детски живот се нуждае от продължителна грижа, с цел да бъдат предотвратени възможни хронични болести и затрудненията от тях. Поддържането на здравето на избавените деца изисква старания за дълъг интервал от време, даже през целия живот, като в множеството случаи това е съществено предизвикателство - както за лекарите, по този начин и за техните фамилии, оповестяват от президентството.

До този миг са постъпили 250 заявки за подкрепяне на деца. Исканията за подкрепяне са главно за: диагностика, медикаментозна терапия, рехабилитация, медицински произведения и помощни средства. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за реализиране на лекуването или рехабилитацията му, може да подаде документи за подкрепяне от акцията, показват от президентството.

Молби за подкрепяне на деца се одобряват целогодишно. Към момента общо 33 лечебни заведения са подали заявки за закупуване на здравна инсталация със средства от акцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР