Петнадесети ноември е датата, която определи тази година Административен съд

...
Петнадесети ноември е датата, която определи тази година Административен съд
Коментари Харесай

Ден на отворените врати ще се проведе утре в Административен съд- Варна

Петнадесети ноември е датата, която дефинира тази година Административен съд – Варна за провеждането на самодейността „ Ден на отворените порти “ в съда, която е в осъществяване на годишната стратегия на Висш съдебен съвет за повишение правната просвета на жителите и запознаване обществеността с активността на органите на правосъдната власт.

Дванадесет следващи години съдът отваря своите порти в навечерието на 16 ноември, който е разгласен за Международен ден на толерантността. При избора на тематиката - „ Съдът и младежите в отворен и търпелив разговор “, сме водени от концепцията, че толерантността не значи да ни одобряват безусловно и безрезервно, а да оставим на другите същото право, което пожелаваме за себе си - да бъдем признати за еднакъв разговор, да бъдем изслушани и видени такива, каквито сме. Да възпитаваме у младежите почитание към непознатата позиция, неприкритост, доброжелателност, разговор без предубеждения. Без да губим сериозното си мислене, да приказваме на езика на доверието, взаимното почитание и съгласие, като осведомяваме намерено и на наличен език обществеността за работата на съда и построяваме доверие в неговата работа.

От 9.00 до 16.30 ч. жителите ще имат опция да посетят съда на ул. „ Никола Вапцаров “ 3А. Поканени са възпитаници от Варненска комерсиална гимназия и студенти от Икономически университет – Варна, с цел да се срещнат с работата и функционалностите на правосъдните служби, със правосъдните процедури и със спецификата на работата на магистратите и чиновниците. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР