Петнадесетгодишно момче е починало в резултат на земетресението тази сутрин

...
Петнадесетгодишно момче е починало в резултат на земетресението тази сутрин
Коментари Харесай

Тийнейджър загина при труса в Хърватия

Петнадесетгодишно момче е умряло вследствие на земетресението тази заран в Хърватия, съобщи "Асошиейтед прес ". Има ранени хора при труса, който провокира суматоха измежду популацията и аргументи материални вреди на голям брой здания.

Земетресение с магнитуд 6,0 по Рихтер разклати региона северно от хърватската столица Загреб, съобщи "Ройтерс ". Трусът е бил с дълбочина 10 км, заяви Германският проучвателен център за геологически науки.

Трусът е станал към 6,24 ч. локално време с епицентър на 7 километра североизточно от Загреб. Дълбочината на огнището е 10 км, сочат данните на центъра със седалище във Франция.

Според Европейския сеизмологичен център силата на земетресението е 5,3 по Рихтер.

Според Геофизичния институт на Съединени американски щати земетресението е било с магнитуд 5,4, а съгласно Европейско-средиземноморския сеизмологичен център - 5,3 и е бил последван от второстепенен трус със мощ 5,1.

Първият трус е регистриран малко след 6.20 ч. локално време, а вторият - в 7 ч. Епицентърът на земетресението е бил на 7 км северно от Загреб, а огнището - на дълбочина 10 км, показва "Ройтерс ".

Върхът на катедралата в Загреб се е счупил, унищожени са и голям брой коли.

По доста здания са се образували пукнатини, развалени са фасади и покриви. Улиците в центъра на столицата са посипани с парчета. Късове бетон са паднали върху коли, комини са се срутили пред входове на здания, разказва ситуацията АП. Според хърватски медии 15-годишен младеж е умрял вследствие на труса. Властите оповестяват за потърпевши хора, само че към този момент не дават спомагателни сведения.

Изплашени, доста поданици на столицата са излезли по улиците. За малко е имало спиране на електричеството, оповестява се и за няколко пожара. В някои региони за известно време е прекъснал и интернет.

Хърватският министър на вътрешните работи Давор Божинович прикани в "Туитър " хората по улиците да съблюдават обществена отдалеченост между тях, с цел да се предотврати разпространяване на ковид. В страната до момента са регистрирани 206 инфектирани и един смъртен случай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР