Петнадесет души са починали от коронавируса в китайската провинция Хубей,

...
Петнадесет души са починали от коронавируса в китайската провинция Хубей,
Коментари Харесай

Смъртоносният коронавирус вече плъзна на 4 континента

Петнадесет души са умряли от ковид в китайската провинция Хубей, съобщи Франс прес. Агенцията се базира на известие от през днешния ден на китайските управляващи. Така общият брой на умрелите от вируса е към този момент 41 души.

Заразата потегли от Китай - от град Ухан. Оттам се разпространи в други азиатски страни, във Франция, Съединени американски щати и Австралия. 

Франция удостовери три случая. Двама от инфектираните са в болница в Париж, а третият - в Бордо, Югозападна Франция.

Вирусът пълзи макар ограниченията на Пекин. Китайските управляващи започнаха огромна интервенция по слагане на 13 града в провинция Хубей с над 40 млн. души население под карантина, с цел да попречат на разпространяването на вируса. По последни данни броят на инфектираните с вируса е 1287 души, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на китайската Национална комисия по опазването на здравето.

450 лекари от китайската войска дойдоха късно нощес със аероплан в град Ухан. Част от тях са с опит в битката с еболата и Тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС).

През последните часове Австралия и Малайзия също оповестиха случаи на ковид. В Малайзия са 3. Заразените са родственици на 66-годишен мъж, за който сингапурските здравни управляващи са удостоверили, че е болен от вируса.

В Австралия инфектираният към този момент е един. Той е към 50-годишен китайски жител, дошъл в австралийския щат Виктория от китайския град Гуанчжоу на 19 януари, съобщи министърката на опазването на здравето на Виктория Джени Микакос.

" Важно е да се означи, че няма причина за суматоха измежду обществеността. Пациентът е изолиран и без заплаха за живота, твърдят локалните здравни управляващи. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР