Петнадесет директори на варненски училища, водени от председателя на общинската

...
Петнадесет директори на варненски училища, водени от председателя на общинската
Коментари Харесай

Да се разходиш до пирамидите и Сфинкса под прикритието на "международна конференция"

Петнадесет шефове на варненски учебни заведения, водени от ръководителя на общинската комисия по обучение и просвета Славчо Славов са отпътували тази заран на петдневна екскурзия в Египет, завършена писмено като присъединяване в " интернационална научна конференция ". По неофициална информация на " Дневник " всички разноски за пътуването са покрити от учебните и общинския бюджети за обучение и юношески действия.

Според шефа на Регионалното ръководство на образованието във Варна Венцеслава Генова то няма отношение към " конферентното " пътешестване. Негов уредник е софийското сдружение " Би Ес Джи Ейч Ар енд мениджмънт консултинг ", което изпратило покана напряко до учебните шефове.

Цената за пътуването,

включваща пътни разходи, настаняване и разноски на място за всеки от участниците, е към 1700 лева, е посочено в информацията, изпратена на публицистичната ни поща. Към това би трябвало да бъдат добавени и командировъчните за престоя в Кайро и Александрия - по 35 евро дневно. Пак съгласно същата информация за учебните шефове тези средства са покрити от делегираните бюджети на съответното образователно заведение. Разходите по пътуването на Славчо Славов (ГЕРБ) обаче са за сметка на общинската дирекция " Образование и юношески действия ", която го е командировала като лидер на групата.

Темата на конференцията в Египет,

за която през днешния ден отпътуваха петнадесетте учебни шефове от Варна, водени от Славчо Славов, е амбициозна: " Древните цивилизации на Балканите и в Египет - контакти и въздействие ". За възможните полемики по нея обаче в програмата на научното пътешестване, предоставена на " Дневник " от Регионалното ръководството на образованието във Варна е планувано несигурно време едвам в края на третия ден след азходка до Гиза и пирамидите.

Цялата стратегия на " конфренцията ", разпределена в петте дни на командировката е следната:

Първи ден: Обзорна екскурзия на Кайро и посещаване на Египетския народен музей и пазара " Khan El Khalili.
Втори ден: Посещение на локално учебно заведение за обмяна на опит, среща с управление и преподаватели.
Трети ден: Отпътуване за Александрия, посещаване на пирамидите в Гиза и разглеждане на Сфинска с екскурзовод – египтолог.

В края на третия ден, без да е конкретизиран начален и краен час, е планувано и откриването на конференцията с презентации на посетител лектори. Повече детайлности за нейната работа, имената на лекторите и наличието на презентациите им не са посочени.

Четвърти ден : Обзорна обиколка на Александрия и посещаване на Александрийската библиотека с екскурзовод.

Петият ден участниците в " конференцията " ще прекарат в Истанбул. Там след закуската е планувана панорамна обиколка на града или шопинг тур. (Пълната стратегия можете да видите в прикачения файл)

Пълна стратегия на

Справка в комерсиалния указател сподели, че както " Би Ес Джи Ейч Ар енд мениджмънт консултинг ", по този начин и още три сдружения със сходни имена са еднолична благосъстоятелност на Корнелия Милева. Освен тях Милева ръководи " Сдружение Стопанска камара – Ботевград " и Фондация " Лейдис Ейч Ар ".

 През 2014 година реставратори почистиха тялото на Сфинкса с въглероден двуокис. Той е сед най-големите атракции в Египет, включена в програмата на участващите в
© Tara Todras-Whitehill, Reuters

През 2014 година реставратори почистиха тялото на Сфинкса с въглероден двуокис. Той е сед най-големите атракции в Египет, включена в програмата на участващите в " интернационалната конференция ".

Според данните, отразени в регистрацията на " Би Ес Джи Ейч Ар енд мениджмънт консултинг ",

компанията се занимава със необятен набор от действия.

По-интересни в тази ситуация обаче са " посредническа активност консултиране на търсещи работа лица и на работодатели, наемане на н работа в страната и чужбина, ориентиране към подобаващи стратегии и ограничения за претовареност " и други Сред дейностите на сдружението са също съвещания, счетоводни услуги, тренинги, семинари и туризъм.

Днес, макар неколкократните опити, на четирите телефона за връзка, оповестени в поканата за присъединяване в " конференцията " в Кайро и Александрия не отговори никой.

В отговорът, който получихме на въпроси, изпратени от общинския пресцентър във Варна по отношение на командировката на ръководителя на Постоянната комисия " Наука и обучение " във Варна, гласят следното: " Г-н Славчо Славов (...) е командирован при съблюдаване на вътрешните правила и процедури на Община Варна и Наредбата за командировки в чужбина. Община Варна не е уредник на конференцията. Поканата към Славов е била отправена от професионални сдружения на шефове и учители от Варна. По време на процедурата по командироване госпожа Лилия Христова, шеф на дирекция " Образование и юношески действия ", е била в заплатен годишен отпуск ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР