Петкратният златен олимпийски медалист сър Брадли Уигинс се цели в

...
Петкратният златен олимпийски медалист сър Брадли Уигинс се цели в
Коментари Харесай

Брадли Уигинс иска да гребе на олимпийските игри в Токио

Петкратният златен олимпийски медалист сър Брадли Уигинс се цели в присъединяване на шести игри. Това призна самият той на събитие в Манчестър. Той обаче не мисли да се завръща на шосето или колодрума, а да нападна напълно друг спорт – гребането.

Уигинс, който сега е на 37 години, възнамерява да взе участие на шампионата на Англия по гребане на закрито през декември.

Победителят от " Тур дьо Франс " през 2012 година, който се пенсионира през предишния декември, се надява, че ще успее да се приготви за игрите в Рио, когато ще бъде на 40 година

" Сега може и да съм малко подведен, само че времето ще покаже дали мога да вземам участие ", сподели Уигинс.

Той тренира при своя добър другар и златен медалист в гребането Джеймс Кракнел.

" Започнах с гребането, когато се пенсионирах, просто с цел да подкрепям форма. Но внезапно видяхме, че моите резултати са много положителни и започнах да го преглеждам професионално. Сега упражнявам 7 дни в седмицата ", добави някогашният колоездач.

Уигинс е най-успешният олимпиец за Англия с общо осем оценки. Той завоюва най-малко по един орден на всички игри от Синди 2000 до Рио 2016.

Последното му злато беше предходната година в отборното гонене.

През май шефът на английското гребане сър Дейвид Танър също разяснява възможните проекти на Уигинс. Според него обаче би било мъчно колоездач да се състезава на най-високо равнище в толкоз сложен спорт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР