Петкратният световен шампион Бразилия настоява Винисиус Жуниор да бъде част

...
Петкратният световен шампион Бразилия настоява Винисиус Жуниор да бъде част
Коментари Харесай

Бразилия притиска Реал за Винисиус, иска го за Копа Америка

Петкратният международен първенец Бразилия упорства Винисиус Жуниор да бъде част от отбора за идното издание на Копа Америка.

Шампионатът ще се организира в Страната на кафето сред 14-ти юни и 7-и юли това лято.

През февруари тази година Винисус бе извикан за първи път в националния тим - за мачовете с Панама и Чехия, само че не съумя да запише дебют заради контузия.

За селекционера Тите 18-годишният Винисиус е бъдещето, а наличието му в отбора би трябвало да стартира още от в този момент. Специалистът желае да употребява крилото паралелно до Неймар в предни позиции.

В последните месеца обаче младият състезател страда от контузия на глезените стави на десния крайник, получена в реванша против Аякс в Шампионската лига (1:4).

От Реал се притесняват, че контузията му може да се усложни, в случай че пуснат Вини непосредствено на шампионата Копа Америка. Все отново се чака бразилецът да бъде подготвен за конкуренцията и да реализира следващата си огромна фантазия - дебют за националната селекция.

Футболната федерация на Бразилия към този момент е комуникирала с управлението на Реал Мадрид в опит да убеди клуба да не прави пречки на младежа да запише първи минути за Бразилия точно на континенталния шампионат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР