Петкратният шампион от US Open Роджър Федерер се класира за

...
Петкратният шампион от US Open Роджър Федерер се класира за
Коментари Харесай

Федерер прелетя през третия кръг в Ню Йорк, австралиец елиминира Нишикори

Петкратният първенец от US Open Роджър Федерер се класира за осминафиналната фаза на шампионата, откакто мина елементарно през третия кръг. Швейцарецът победи Даниел Еванс от Англия с 6:2, 6:2, 6:1 единствено за час и 18 минути.

Маестрото не срещна никакви проблеми и завоюва за 18-и следващ път в третия кръг на конкуренцията, фаза на която той няма загуба.

Статистиката също сподели огромната разлика сред Федерер и Еванс, откакто швейцарецът записа 48 уинъра, против едвам седем за 58-ия в международната класация.

Единственият срив на Федерер беше в третия сет, когато той беше продънен в третия гейм, само че това не му се отрази, откакто още в идващия гейм върна пробива, с цел да прекърши упоритостите на британеца.

" Мисля, че играх добре, има какво още да се желае, само че съм удовлетворен от равнището си ", сподели Федерер след срещата.

В идващия кръг той ще срещне спечелилият от срещата сред Пабло Кареньо-Буста и Давид Гофен.

За четвъртия кръг се класира и 20-годишният австралиец Алекс Де Минор, който сервира една от изненадите в шампионата. Той отстрани седмият в света Кей Нишикори в четири сета - 6:2, 6:4, 2:6, 6:3.

Австралиецът реализира своята първа победа над състезател от топ 10. В идващия кръг той ще чака Григор Димитров иили Камил Майхжак, който играят по-късно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР