Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо подобри пореден рекорд

...
Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо подобри пореден рекорд
Коментари Харесай

Роналдо чупи рекорд след рекорд

Петкратният притежател на Златната топка Кристиано Роналдо усъвършенства следващ връх в кариерата си. Той наниза четири гола за Португалия при триумфа с 5:1 над Литва. По този метод асът на италианския хегемон Ювентус към този момент е най-хубавият изпълнител в историята на евроквалификациите. Той има изумителните 25 попадения и задмина ирландеца Роби Кийн, който има 23.

Освен това Роналдо изигра мач номер 160 за европейския отличник, в които се е разписвал цели 93 пъти. Така той се трансформира в първия футболист от Стария континент, който минава кота 90.

34-годишната звезда е и на 16 гола от международното достижение, което се държи от иранеца Али Даеи, който завърши кариерата за родината си с внушителните 109 точни изстрела. Отделно Роналдо има и 8 хеттрика за Португалия и общо 54 на национално и клубно равнище. "Той е най-хубавият в света ", не спести похвали селекционерът на иберийците Фернандо Сантош.

Селекционерът на Литва Валдас Урбанос също поздрави нападателя на Ювентус за представянето му. "Чухме, че можел да има проблеми на изкуствения терен. Но всички се убедихме, че футболисти от сходно равнище могат елементарно да се приспособяват към него. Може би им е още по-лесно на сходна настилка. Кристиано показва класата си. Усетихме го освен ние, само че и целият стадион ", съобщи експертът.

В класирането европейският отличник има 8 точки след четири мача и заема второ място в класирането. В идващия кръг на 11 октомври Португалия е хазаин на новобранеца Люксембург./ вестник "Стандарт "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР