Петкратният носител на Златната топка“ Кристиано Роналдо няма да играе

...
Петкратният носител на Златната топка“ Кристиано Роналдо няма да играе
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо и Ал Насър аут от Световното клубно първенство

Петкратният притежател на „ Златната топка “ Кристиано Роналдо няма да играе на Световното клубно състезание през 2025 година, най-малко не и с Ал Насър. Форумът от идващото си издание ще бъде с нов формат и 32 тима ще вземат присъединяване.

Ясно, че Ал Насър ще пропусне Световното клубно състезание, стана, откакто саудитският отбор отпадна на дузпи от Ал Аин в четвъртфиналите на азиатската Шампионска лига. Кристиано Роналдо и компания претърпяха проваляне с 0:1 в първия дуел, само че завоюваха реваншът с 3:2, като по този метод се стигна до продължения, след които общият резултат бе 4:4. При решаващите дузпи пропуски на Марсело Брозович, Алекс Телес и Отавио лишаха Ал Насър от продължение в последваща фаза, защото отборът отстъпи с 1:3 при 11-метровите наказателни удари.

Ал Насър можеше да вземе присъединяване на Световното клубно състезание, в случай че бе спечелил последната квота за Азия, която се дава на отбора, който победи в континенталната Шампионска лига.

Азиатските представители на Мондиала ще бъдат 4, измежду които последните три тима, спечелили Шампионската лига на Азия, както и един отбор с най-хубав ранкинг през последните 4 години. До този миг Ал Хилал и Урава Редс са си обезпечили билетите за Световното клубно от Азия.

В Европа нещата не са по-различни, като на Световното клубно ще вземат присъединяване последните 4 носители на Шампионска лига, като до този миг са се класирали Челси, Реал Мадрид и Манчестър Сити, като остава свободна квотата за първенеца през сезон 2023/24. Освен това Стария континент има още 8 квоти за отбори по отношение на ранкинга им на 4-годишна база. До този миг присъединяване са си обезпечили Байерн, Мюнхен, ПСЖ, Интер, Порто, Бенфика и Борусия Дортмунд. Предстои да станат ясни последните два тима от Европа.

КОНМЕБОЛ ще има 6 представители, които ще бъдат последните 4 носители на Копа Либертадорес, които са Палмейрас, Фламенго и Флуминензе. Към тях ще се причисли първенеца за 2024 година, както и два тима, които са с най-голям ранкинг още веднъж на 4-годишна ставка.

КОНКАКАФ ще има 5 представители, измежду които ще бъдат Монтерей, Сеатъл Саундърс и Клуб Леон, в това число и спечелилият Шампионската купа за 2024 година. Към тях ще бъде прибавен и отбор-домакин на Световното клубно състезание през 2025г.

Африка ще бъде показана от 4 тима, три от които ще бъдат последните носители африканската Шампионска лига и един на база ранкинга. Сигурните до този миг са египетския Ал Ахли и мароканския Видад Казабланка.

Австралия и Океания ще бъде показан единствено от един тим, който е новозенландският Оукланд Сити.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР