Петкратният носител на Световната купа в ските и посланик на

...
Петкратният носител на Световната купа в ските и посланик на
Коментари Харесай

Ски легендата Марк Жирардели иска среща с Бойко Борисов

Петкратният притежател на Световната купа в ските и дипломат на Банско по света Марк Жирардели желае среща с министър-председателя Бойко Борисов и отрасловите министерства за решение проблема с втората кабина на Банско. Това стана по време на откриването на новия зимен сезон в ски курорт номер 1.

" И в навечерието на новия сезон доста мои другари от чужбина не стопират да ме питат, за какво към момента в Банско няма втора кабина.

Мисля, че е пристигнало време за по решителни дейности, тъй като в противоположен случай туристите от целия свят които идват в Банско ще видят, че не желаете да развивате курорта и ще сменят дестинацията.

Време е за среща с премиера Борисов и министрите, които са виновни за решението на въпроса с втората кабина и за бъдещето на Банско ", сподели Жирардели.

Иначе с всеобщо втурване на децата-надежди бе тържествено открит ски-сезон 2018-2019 година. За формалното разкриване поради здравословни проблеми австриеца Патрик Ортлиб не участва. Късно нощес той е предизвестил домакините, че няма да е измежду формалните посетители на събитието и е отсрочил визитата си в Банско.

Част от късметлиите, които се включиха в празненствата за разкриване на зимния сезон завоюваха награди. 100 от участниците си потеглиха със златни произведения. Най-големият щастливец пък съумя да отрие в сандък, заровен под снега на Бъндеришка поляна, ключовете за нов автомобил.

Участниците в игрите се състезаваха още за спа почивки, уикенди за двама, златните продукти, мобилни устройства и други изненади, готови от уредниците.



Отборите на Марк Жирардели и на българската ски легенда Мария Киркова се надпреварваха по пистите на курорта, а най-бързият играч завоюва безвъзмездна сезонна ски карта. Публиката радостни младага певица Гери Никол и балет Нова. Водещ на събитието бе Деан Савчев-Део, а за положителното музикално настроени на гостите се грижи DJ Sprite.

Партито за разкриване на сезона по-късно се придвижи в центъра на Банско и продължи с музика, танци и вкусните гозби на Ути Бъчваров. Само преди дни родният зимен курорт получи и самопризнание от Академията на международните ски награди в Кицбюел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР