Петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк

...
Петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк
Коментари Харесай

Жирардели се оказа мажоритарен собственик на Юлен

Петкратният притежател на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели се е присъединил в разискването на концесионния контракт за ски зона Банско.

Във връзка с публичния интерес и в името на развиването на курорта Банско, Марк Жирардели е показал пред министрите истински документи, удостоверяващи, че има 100% от собствеността на " Такс сървисиз лимитед ", която компания е мажоритарен притежател на " Юлен " АД.

 Зелените и WWF питат кой е притежателят на
Зелените и WWF питат кой е притежателят на " Юлен "

Отвореното писмо е изпратено до Румен Радев, Бойко Борисов и Цвета Караянчева

Това излиза наяве от прессъобщение на Министерство на околната среда и водите, в което се показва, че трима министри - Нено Димов, Николина Ангелкова и Емил Караниколов са се срещнали с Марк Жирардели. Срещата се е провела в Министерство на околната среда и водите и е била отдадена на развиването на ски зона Банско, концесионния контракт на " Юлен " за ско зона Банско и нуждата от създаване на втори кабинков въжен превоз в курорта. Както се показва в прессъобщението Марк Жирардели е бил съпроводен от юристите на " Юлен " АД.

Жирардели е упълномощил мениджмънта на " Юлен " АД да водят договаряния по поставените тематики и да се намерят решения за бъдещото развиване на Банско. Това е втората среща, която организира министър Нено Димов след решението на Министерски съвет.


" Юлен " не вижда причини, а хора, пречещи на България

По 35% от трасето на втория въжен превоз нямало дървета, а поляни

Министър Димов е срещнал Марк Жирардели, че това, че той е акредитиран да води договаряния за изменение и допълнение на контракта за даване на концесия с " Юлен " АД.

С смяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и усили концесионното заплащане. Била е разисквана също нуждата от залагане в контракта на наказания при нарушаване на екологичното законодателство.

Всички участници в срещата изрично са декларирали, че зимният туризъм има бъдеще в България и би трябвало да се развива.

 65,79 хектара от парк Обновена
65,79 хектара от парк " Пирин " над концесията употребил " Юлен "

Повече от осем години Министерски съвет е бил наясно, разяснява Румяна Арнаудова

Припомняме, държавното управление разпореди при осъществяване на договарянията министърът да се съобрази с предложенията на Главния прокурор на Република България , показани с писмо до министър-председателя. Проверката си прокуратурата направи по сигнал на Зелените .

Назначаването на министър Нено Димов за диалози пристигна откакто основният прокурор Сотир Цацаров съобщи в " Шоуто на Слави ", че в случай че не се подхващат дейности в период за урегулиране на концесионния контракт на " Юлен " ще има упрекнати лица и от Министерски съвет.

Препоръката на основния прокурор беше изпратено към Министерски съвет преди месеци още, само че до този миг с изключение на поръчките на вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова , че втори въжен превоз в Банско ще има, други дейности от изпълнителната власт не бяха подхванати.

И самият Нено Димов изясни, че концесионният контракт е сбъркан и това е станало още през 2001 година.

В началото на декември месец също по този начин излезе решението на Върховния административен съд (ВАС), с което той върна за наново разглеждане на долна инстанция делото за екологичната оценка на новия проект за ръководство на Национален парк " Пирин ". Така се анулира решението на Министерство на околната среда и водите да няма екологична оценка .

Според министерството характерът на актуализацията на проекта за ръководство не изисква правене на екооценка.

 Екозащитниците пращат на съд решението за втори въжен превоз в Банско
Екозащитниците пращат на съд решението за втори въжен превоз в Банско

Протести в 12 града в страната

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР