Петкратната олимпийска шампионка Дана Волмър ще прекрати плувната си кариера

...
Петкратната олимпийска шампионка Дана Волмър ще прекрати плувната си кариера
Коментари Харесай

Петкратна олимпийска шампионка в плуването прекратява кариерата си

Петкратната олимпийска шампионка Дана Волмър ще приключи плувната си кариера след националното състезание през тази седмица, заяви американката. Тя претърпя интервенция в сърдечната област като младеж, само че завоюва злато на олимпийските игри през 2004-а и счупи международния връх на 100 метра бътърфлай осем години по-късно.

" През годините спортът и животът бяха равнопоставени за мен. Съчетавах ги ловко и това са мемоари, които са скъпи за мен, само че към този момент идват дни, в които ежедневните задания изискват доста по-голяма част от вниманието ми. Тази седмица аз ще приключа кариерата си. Националният шампионат ще бъде последното ми съревнование ", написа тя в персоналния си блог.

31-годишната Волмър беше най-младата състезателка на олимпийските квалификации в Съединени американски щати през 2000-та година, а четири по-късно беше част и от тима. В Атина тя завоюва злато със международен връх на щафетата на 200 метра свободен жанр, а през 2012-а заслужи трофеи на 100 метра бътърфлай и щафетите на 100 метра съчетано плуване и 200 метра свободен жанр.

Тя плува в Рио единствено 18 месеца след първото си раждане и завоюва по един орден от всяка примес, в това число злато в щафетата на 100 метра съчетано плуване.

В посланието си към почитателите Волмър изясни, че през кариерата си е минала през доста сложни моменти, измежду които физически усложнения, безпокойствие, меланхолия и голям брой травми. Тя добави, че и като по-млада е обмисляла отдръпване от плуването, само че се радва, че не го е направила.

Волмър, която в предишното е изразявала желание да плува и в Токио, роди за повторно през 2017-а година и се завърна в басейна предишния ноември, само че от този миг насам е съвсем непрекъснато контузена.

" Не загърбвам фантазията си, а стартирам да последвам една напълно нова. Натъжена съм от това, че би трябвало да затворя тази глава в живота ми, само че го върша с цялото си сърце ", добави Волмър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР