Петков предположи, че заради силния вятър палатката е отвяна, а

...
Петков предположи, че заради силния вятър палатката е отвяна, а
Коментари Харесай

Още Не Смеят Да Го Издумат! Човек От Вътрешния Кръг Разкри Какво Се Е Случило С Алпиниста Боян Петров

Петков допусна, че поради мощния вятър палатката е отвяна, а част от нещата, са били разнесени от вятъра.

„ Истината е, че след лагер 2, няма по какъв начин да има вяра. Няма метод да бъде открит жив човек след толкоз време, там се търси единствено тяло. Шерпите са големи експерти и се движат с една голяма скорост ”, добави той.

„ Личната доктрина на най-хубавия шерп, който е и добър другар на Боян, е, че най-вероятно нещастието е станала сред лагер 3 и върха поради огромни пропасти, покрити със сняг. Там напълно леко отклоняване може да ти коства живота ”, изясни още Кирил Петков.

Координаторът на избавителната експедиция за Боян Петров Деян Петков съобщи, че избавителните екипи са съумели да се изкачат до 10 метра преди самия връх Шиша Пангма, само че не могли да продължат поради образувалите се огромни снежни козирки.

„ Все още не може да се каже дали инсулинът е бил изтърван, изгубен или друго. Знаем, че е бил в лагер 3, насочваме се към търсене сред лагер 3 и лагер 2, имаме избрани точки. Инсулинът е открит на лагер 3, на мястото, където нормално се разпъват палатките “, разяснява Петков.

„ И двете групи би трябвало да тръгнат към лагер 2. Днес други експедиции ще тръгнат към врата. В момента има удобен прозорец за нанагорнище. Трябва да преценим дали има смисъл през днешния ден хеликоптерите да изхвърчат, времето в Катманду не е хубаво, “ приключи той, предават от Блиц.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР